Lesuren

De lessen beginnen stipt om 8.45 uur. De kleuterschool heeft middagpauze van 11.30 uur tot 12.30 uur, bij de lagere school duurt de middagpauze van 12 uur tot 13 uur. De schooldag eindigt om 15.20 uur.
Op woensdag eindigt de school om 12.00 uur.


Voor- en naschoolse opvang

Er is betalende opvang vanaf 7u tot 8u15. Dit gebeurt in de refter en daarvoor wordt 1 euro aangerekend. Na de schooluren wordt er elke dag opvang voorzien vanaf 15u20 tot 18u. De betaling gebeurt per halfuur en begint telkens om 15u30. Op woensdag is er betalende opvang vanaf 12u30 en dit ook tot 18u. Voor alle naschoolse opvang wordt 0,90 euro per halfuur aangerekend. Pas vanaf het 3de kind wordt er 50% vermindering gegeven


Gezonde school

We willen een gezonde school zijn en streven hier naar elke dag. Er is elke dag gratis verse soep voor alle kinderen. Je kan ook fruit kopen op school. Boterhammen voor ’s middags worden bewaard in een brooddoos en niet verpakt in zilverpapier, zowel voor kleuter- als lagere school. Zowel de fruit- als de brooddozen worden voorzien van naam en klas. Het gebruik van een herbruikbare drinkfles wordt sterk gepromoot! Deze fles mag enkel gevuld zijn met water. ’s Middags wordt het toezicht en gebruik van de refter ook aangerekend. Per middag is dit 0,90 euro. Door een subsidie van de VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE ( VGC ) kan dit worden verminderd met 15 cent.


Turnen & zwemmen

Alle leerlingen sporten op onze school. De leerlingen van de lagere school dragen sportieve kledij: de RAS T-shirt, een sportbroek en turnpantoffels. Een turnzak kan je gratis ophalen bij het secretariaat. De leerlingen van 3,4,5 en 6L gaan afwisselend zwemmen in Dilbeek (DILKOM) De kostprijs voor het zwemmen is inbegrepen in de maximumfactuur van de lagere school. Het derde leerjaar zwemt gratis.


Maximumfactuur

Omvat de kosten voor activiteiten en materialen die het schoollopen in het basisonderwijs aangenamer en interessanter maken. Deze maximumfactuur bedraagt 49 euro voor kleuters en 98 euro voor het lager onderwijs. Dit bedrag zal verspreid worden over 7 betaalmomenten.
Meerdaagse uitstappen: deze factuur bedraagt maximaal 580 euro per kind voor de volledige duur van de basisschool. Dit bedrag zal verspreid worden over meerdere betaalmomenten.


Schoolrekening

De leerlingen brengen geen geld mee naar school. Zij ontvangen maandelijks een factuur met de gedetailleerde afrekening (ochtend- en avondopvang, metro, maximumfactuur,…). Eventuele bemerkingen aangaande de factuur moeten binnen de drie dagen aan het secretariaat overgemaakt worden, daarna wordt de factuur als aanvaard beschouwd.

De ouders kunnen gebruik maken van de aangehechte overschrijvingsstrook bij elke afrekening. Maandelijks worden indien nodig herinneringsfacturen meegegeven.

Indien deze niet worden opgevolgd, wordt MEDULEX ingeschakeld. Eens MEDULEX wordt geactiveerd, wordt het dossier door hen afgehandeld. Indien u problemen ondervindt met het betalen van de schoolrekening, kunt u terecht bij de directie Grietje Vandeweghe en het secretariaat Ann. Er worden dan afspraken gemaakt over een aangepaste betalingswijze. Wij verzekeren een discrete behandeling van uw vraag.


Inschrijven

Uw kind inschrijven in een Nederlandstalige kleuter- of lagere school in Brussel voor het schooljaar 2024-2025? Informeer u op tijd! Schrijf ook alle kinderen in die geboren zijn in 2022. Ook als ze pas starten in september 2025.
Meer informatie kan u vinden op de website inschrijveninbrussel.be

Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs in Brussel of de rand?
Meer informatie kan u hier vinden.

Een kennismakingsbezoek is altijd mogelijk na afspraak met de directie.

 • Periode te bepalen
  Voorrang voor broers en zussen en kinderen van personeel
 • 27 februari - 19 maart 2024
  Aanmelden via inschrijveninbrussel.be
 • Datum te bepalen
  Infobericht
 • 22 april - 13 mei 2024
  Inschrijven na aanmelden
 • Vanaf 23 mei 2024
  Vrije inschrijvingen